Geplaatst op 4 Reacties

Hoe zit het met jouw focus?

Hoe kun je essentiële oliën inzetten voor je gezondheid

Wow… ik heb echt focus nodig.

Herken je dat: Dat je 5 dingen tegelijk aan het doen bent…. alles half af en dat er hier en daar een slordigheids foutje inzit? De energie en de leuke gesprekken zijn er niet minder om, maar soms denk je:  Had ik maar…..

Ik loop hier regelmatig tegen aan. Door mijn enthousiasme en creativiteit doe ik te veel tegelijk.  Ik voel me daar meestal goed bij. Helaas gebeurt het dan wel eens, dat er iets niet helemaal goed gaat. Spelfout, paar lettertjes verkeerd… dat soort dingen. Er loopt geen bloed uit, maar toch….

De tip van de week (om meer focus te krijgen) is … CITROEN!

Citroenolie is de olie die ondersteunt bij focus. Focus om één ding op te pakken en af te maken. Om echt gestructureerd te werken en van begin tot eind geconcentreerd te blijven. Als het af is kun je van je resultaat genieten. Daarna start je het volgende project, en als dat af is, heb je weer een moment van succes. Zo heb je meerdere momenten dat je echt “klaar” bent, en met minder fouten.  Beter toch, dan in plaats van na lang zwoegen aan het eind van de dag, alle 5 de dingen af te hebben, en één keer een succes moment te ervaren?

Citroenolie wordt gewonnen uit de schillen van citroenen, die op het prachtige eiland Sicilië groeien. Bij een karakteristieke boer, een echte Italiaan, die echt zijn ziel en zaligheid legt in het groeien van de meest fantastische citroenen. Hij bezit van generatie op generatie overgedragen kennis over de gezondheid van planten, de beste plek om ze te planten, en de perfecte dag en tijd om ze te oogsten. Je kent Italianen toch… die zijn van de finesse 😉

De schil van een citroen heb je vast wel eens geroken? En als je de schil eraf haalt spuit de essentiële olie er uit. Deze olie is het natuurlijk afweersysteem van de plant. Hier zitten de moleculen in die je lichaam ondersteunen bij celverbetering, en van je immuunsysteem. Daarnaast ondersteunt citroenolie niet alleen bij focus, maar ook bij  het “schoonmaken” van je lijf (detox). Citroen zorgt er voor dat je allerlei stofjes, die je niet nodig hebt, uit je lichaam afstoot en dat je ze uitscheidt.

Om olie uit citroenen te krijgen worden ze koud geperst. dōTERRA gebruikt alleen de pure olie en er zijn maar liefst 45 citroenen nodig voor een flesje van 15 milliliter. Om optimaal effect te hebben van die 45 citroenen,  kun je een druppeltje in je hand doen, even over elkaar wrijven, een kommetje maken van je handen over je neus en een paar keer diep inademen. Ook is de olie heerlijk in een diffuser (koud verdamper):  gelijk focus én een heerlijke frisse geur in je huis of je kantoor.

Wat je niet moet doen is de citroen op je huid smeren en dan in de zon lopen (of onder de zonnebank gaan liggen).  Omdat citroen photosensitief is … (het bleekt) kun je roodheid en irritatie ervaren.

Wat gebruik JIJ om meer focus te krijgen?

Heb je goede tips voor me? Leuk als je ze hieronder deelt.

4 gedachten over “Hoe zit het met jouw focus?

  1. Wat een goede tip; citroenolie in een diffuser in mijn werkruimte. Staat genoteerd!

  2. Focus kan ik altijd gebruiken. Goede tip. Die citroenolie is helemaal niet ‘zuur’ maar ruikt best zoet. Komt doordat het niet uit de citroen zelf komt maar uit de schil. LOL, dat had ik al van je geleerd 😉

  3. Dat ga ik zeker proberen! Heb de lente in mijn kop en word afgeleid door de zon en de vogeltjes 😉

  4. Hai, de citroenolie ligt in mijn bureaula… ik zal hem weer eens gebruiken. Goede tip! Wat mij vetder helpt lm te focussen is om alle stapels papieren die ik nu niet nodig heb, van mijn bureau naar een kast verplaats. Zo zie ik alleen het werk waar ik me op wil focussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.